Tips voor Kopenhagen

De mooiste plekjes van de Deense hoofdstad

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is door zijn historische gebouwen, vele parken en mooie havens zeker de moeite waard om te bezoeken. U bent al na een uur vliegen in Kopenhagen. De stad heeft met ongeveer een half miljoen inwoners al 20% van de totale bevolking van Denemarken gehuisvest.

De stad ligt in het oosten aan de kust en is verdeeld over de eilanden Seeland en Amager. Sinds 2000 is Kopenhagen ook verbonden met Zweden. Via de 16 kilometerlange Sontbrug en is het spoor- en wegverkeer verbonden met aan de aan de overkant gelegen plaats Malmö.


Nyhaven

De meest bekende plek in Kopenhagen is misschien wel Nyhaven. Deze historische haven is met zijn kleurrijke oude huizen een mooie plek om te bezoeken. Tegenwoordig is het een van de meest hippe plekken van Kopenhagen en zijn er veel mogelijkheden om op terrassen te drinken en te eten.

In de haven heeft ook de bekende Deense schrijver Hans Christian Andersen gewoond. Hij is bekend om zijn verhaal over ’De Kleine Zeemeermin’. Ter ere van dit bekende verhaal is er verderop in de stad een beeld geplaatst van de kleine zeemeermin. Dit is ook een van de trekpleisters voor de stad waar veel toeristen een bezoekje aan brengen.


Tivoli

In het centrum van Kopenhagen bevindt zich het populaire attractiepark Tivoli. Voor het park dat in 1843 al is opgericht, moet u entree betalen om binnen te komen. Maar ook voor de losse attracties in het park moet er betaald worden. Het is dus te vergelijken met een Kermis. ’s Avonds wanner het donker is, is het meest interessante moment om Tivoli te bezoeken. De vele lampjes maken het sprookjesachtig. 


Kronborg Kasteel

In het Noorden van Kopenhagen ligt het Kronborg Kasteel. Dit is het meest bekende kasteel van Denemarken en heeft die bekendheid te danken aan Shakespeare die het verhaal van Hamlet hier liet afspelen. Op de binnenplaats van het kasteel wordt nog regelmatig het toneelstuk opgevoerd. Het gebouw wordt als zeer belangrijk beschouwen en is daardoor in 2000 ook onderdeel geworden van het Werelderfgoed lijst. 

Tips Tips voor Kopenhagen